BloggProffs

Semester i Dalarna

Om man funderar över att semestra i Dalarna kan man först försöka bestämma sig för i vilken ort man helst vill bo. Det är mycket smart att boka hotell i en av städerna för hela perioden och sen göra utflykter därifrån. Det finns många centrala orter som kan vara lämplig att satsa på som huvudort. Området kring Siljan är mycket vackert och här kan man gärna bosätta sig om man vill. Det är då lätt att resa lite söderut och upptäcka Falun, Borlänge och Ludvika till exempel. Det är inte så stora orter kring Siljan, men de är mycket trevliga och pittoreska och något hotell skall man kunna hitta. Man kan till exempel välja att boka in sig på ett hotell i Mora, Rättvik, Orsa eller Leksand. Om man semestrar under sommaren kommer man att kunna hitta många fina badplatser runt Siljan.

En dagsutflykt till Falun kan vara mycket spännande för hela familjen. Här kan man se den stora koppargruvan som staden är mest känd och det kan vara intressant att se. I Falun hittar man också den lilla vackra stuga där Carl Larsson och hans fru Karin verkade. Det var här han målade sina vackra tavlor om de ljusa svenska hemmen. Han verkar ha trivts väldigt bra i Sundborn och det kommer du också att förstå när du besöker stugan. Carl Larsson blev känd över hela världen för sina vackra målningar och det känns mycket spännande att se hur stugan ser ut där han fick så mycket inspiration. En annan trevlig stad att besöka när man är i Dalarna är Ludvika. Det låter kanske inte så väldigt intressant men Ludvika har mycket att bjuda på. Det var i Ludvika som Dan Andersson växte upp och vi har alla tagit del av hans poesi och skrivkonst. Den stuga där Dan växte upp heter Luosastugan och det namnet känner väl alla svenskar till. Det är stora svenska skatter som Dan Andersson gett oss och det är många människor som varje år reser till Ludvika för att se denna lilla stuga.

Ta chansen till en mycket trevlig semester nästa år och planera in att förlägga den i Dalarna. Naturen i Dalarna är mycket omväxlande och här finns mycket vackert att se. Många människor väljer att cykla runt i Dalarna på mindre vägar för att verkligen kunna upptäcka landskapet i lugn och ro. Det har också blivit mycket intressant på senare tid att hyra en islandshäst och följa med och utforska Dalarna från hästryggen. Hur du än väljer att göra är jag säker på att du kommer att få en mycket skön tid i Dalarna.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu