BloggProffs

Härliga resmål i Sverige

Naturligtvis är Dalarna det som ligger mig närmast om hjärtat, men det finns också andra landskap i Sverige som är trevliga resmål. Jag tänker då närmast på Uppland som är ett vackert landskap i Sverige. Det är inte långt att åka till Uppland från Dalarna och det kan vara ett bra tips på ett resmål. Det går lätt att åka till Uppsala från Dalarna över en helg och det kan vara en upplevelse värd att satsa på. Besök gärna denna sida för att hitta ett bra hotellrum: Hotell Uppsala. Uppsala är en stad som många anser vara den trevligaste universitetsstaden i Sverige. Detta kanske beror på att det finns stora tradition bland studenterna i staden. Här finns många olika ”nationer” där studenterna träffas och här hålls också den årliga Forsränningen. Vid Forsränningen gäller det för ungdomarna att klara av att ta sig nedför Fyrisån utan att farkosten de färdas i skall kapsejsa. Det är en stor folkfest i Uppsala när studenterna samlas för detta event. Uppsala är också en fantastisk stad för turister. Här finns den vackra domkyrkan som nog kan betraktas som den vackraste i Sverige. Det är nästan magiskt att gå in i katedralen och denna domkyrka kan mäta sig med de flesta stora kyrkor i Europa. Den som bor i Dalarna och som vill få tips på ett trevligt resmål i Sverige kan verkligen överväga att besöka vår vackra universitetsstad Uppsala.

Kommentarer tillfälligt avstängda.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu