BloggProffs

Vinter i Dalarna

Den här vintern har verkligen bjudit på vintersemester än så länge. Hela Dalarna är täckt av en vit matta av snö och det är rejält kallt. Det är många som tycker att det är mycket jobbigt med snö och kyla, men egentligen är det väl det vi vill ha i Sverige. Om man reser till Dalarna eller Norrland i övrigt vill man ha snö och vinter så att man garanterat kan få åka skidor. I Falun finns den härliga sportanläggningen Lugnet och där är det trevligt att få skida runt. Över huvud taget åker man skidor var som helst i Dalarna denna vinter och det verkar inte som att det skall vara någon större risk att snön skall försvinna. Det finns också några trevliga skidbackar i Dalarna och även om man kan göra snö på konstgjord väg måste man i alla fall ha kyla. Alla rapporter om vädret denna vinter säger också att det kommer att bli en kall vinter överlag i Sverige och det är bra med tanke på skidintresserade turister. När man funderar över skidsemester är det kanske orter i andra delar av Sverige man tänker på, men man skall inte glömma att Dalarna också har mycket att bjuda på. Det är inte helt fel att lägga in en vintersemester i Ludvika, Avesta eller Falun. Dessa orter är kanske inte så inriktade på skidsemester som Tärna eller Åre, men man kan få uppleva härlig vinter i Dalarnas orter också.

Taggar: , ,

Kommentarer tillfälligt avstängda.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu